Recente items
Circulair PET adviseert en richt jouw evenement in met een circulair bekersysteem. De bekers en flesjes worden ingezameld en gecontroleerd door controleurs. De schone monostroom wordt door hen afgevoerd naar de afvalverwerker. Via de afvalverwerker komt de stroom bij de recycler terecht. Van het verwerkte materiaal wordt weer een grondstof gemaakt. De grondstof gaat naar de bekerfabriek. Deze bekerfabriek draait op 100% hernieuwbare energie. De bekers komen weer bij de evenementen terecht - Ze maken alle resultaten zichtbaar met een certificaat en een uitgebreide rapportage.
LIMM Recycling Geef je afval een tweede leven – wij veranderen het in duurzame grondstof!LIMM maakt koffiebeker recycling eenvoudig. Wij leveren duurzame koffiebekers, halen ze op en zorgen voor 100% recycling. Bij herbruikbare koffiebekers wassen we de bekers na gebruik en brengen ze weer terug. Alles wat we recyclen, laten wij verwerken tot nieuwe producten. Hierdoor worden jouw bekers geen afval maar een gerecyclede grondstof en zo onderdeel van een circulaire stroom van bekerrecycling! Daarnaast heeft je bedrijf veel minder afval. Neem contact met ons op als je meer wilt weten over koffiebeker recycling of herbruikbare koffiebekers.
Doe mee!
Deel je kennis & ervaring
Heb je tips, tools of verhalen die niet mogen ontbreken in onze kennisbank? Inspireer andere events en deel ze met ons!
Vegetarische crew-catering van ESNS
ESNS is in fasen overgegaan naar vegetarische catering. We begonnen met de stap om vegetarisch de norm te maken en vlees de uitzondering: je moest toen expliciet aangeven dat je vlees at. Het was nog wel een optie, maar op deze manier was het minder laagdrempelig. Bij de lunch lag het vlees helemaal achteraan het menubuffet om te ontmoedigen. Vaak lag er ook nog een alternatief voor (dus eerst groentekroket en later pas een vleeskroket). Het jaar erop lag er geen vlees meer op het menu en kon je er expliciet om vragen. Het derde jaar was er geen vlees meer aanwezig in de catering.
Door het uit te faseren raakte mensen gewent aan de verandering, behoud je in het begin de service en zienmensen de laatste fase ook aankomen, zodat de verassing minder groot is en zorgt voor minder weerstand.